Ressourcecenter Haderslev

Vi vandt opgaven på vores forslag til optimeringer og hvordan skitseforslaget kunne gøres mere fleksibelt og funktionelt.

Optimeringerne gav også en væsentlig bedre anlægspris og dermed mulighed for opgraderinger til glæde for både miljø, kunder og personale.

Oprindeligt var en del af genbrugspladsen planlagt til at være under tag, og den vision har vi kunnet få tilbage i projektet – endda i langt større omfang end oprindeligt! Med ikke mindre end ekstra 3.500 m2 fordelt på 4 nye bygninger er genbrugspladsen den mest overdækkede i landet. Genbrugspladsen bliver fremtidssikret med nyeste teknikker for tv-overvågning og døgnåbning via tilmelding og sms-åbning af porten.

Ressourcehallen er udstyret med en kanalpresser til genbrugsmaterialerne, og huset til farligt affald har automatisk modtagelse og ombytning af miljøkasserne.

Bæredygtighed og genbrug er naturligvis en hjørnesten i projektet.

46 km trælister på bygningerne, 15.000 m3 genbrugsmateriale i belægning og 6 ton sparet CO2 alene i en ny fiberarmering af betonplader – det er blot nogle af nøgletallene i den afdeling.

Entreprenøren har trods forøgelse af opgaven gennemført arbejdet, næsten, inden for den planlagte tidsplan, og nok så vigtigt har bygherre kunnet overholde sit budget.

Der er halvtage ud over holdepladserne, og også containerne. Selv i regnvejr kan man derfor hygge sig med at køre på genbrug.
– Jyske Vestkysten